Sfinţii Închisorilor

„Trebuie să vă spun mai întâi că nu Biserica îi face pe sfinţi. Nu noi, Sinodul Bisericii, îi facem pe sfinţi. Ci pe sfinţi îi face Dumnezeu şi poporul. Dumnezeu – pentru că le recunoaşte sfinţenia lor şi poporul – pentru că păstrează în memoria sa faptele lor. (…) Dar va veni şi vremea sutelor şi miilor de preoţi şi credincioşi care au fost închişi şi bătuţi pentru credinţa lor creştinească în închisorile comuniste…” PS. Sebastian Paşcanu, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor

Sfinţii Închisorilor header image 2

“MINUNILE SFINTILOR INCHISORILOR” – IASI, 19 MARTIE 2011, TEATRUL LUCEAFARUL

March 16th, 2011 · 3 Comments

Doamne, ajuta. Sambata, 19 martie 2011, la ora 18.00, la Teatrul Luceafarul din Iasi va avea loc conferinta: Minunile sfintilor inchisorilor. Vor vorbi părintele Alexandru Sabău, Ciprian Voicilă, Danion Vasile, Ioan  Vlăducă şi alţi invitaţi.

Se împlinesc doi ani de când dintr-o raclă cu sfinte moaşte de la Aiud a izvorât mir în faţa credincioşilor, după o conferinţă care a avut loc în aceeaşi sală. Anul trecut, în aceeaşi zi, minunea s-a repetat. Nu organizam o conferinţă la care lumea să vină să vadă o minune. Minunile nu sunt pe bandă rulantă. Dar organizam o conferinţă în care se va prezenta cartea Mărturisitorii din închisorile comuniste. Minuni. Mărturii. Repere, în care se va vorbi despre mulţimea de minuni care s-au întâmplat deja (un capitol este doar despre minunile făcute cu sfintele moaşte care au izvorât mir la Iaşi).

Vă rog să postaţi acest anunţ pe site-urile sau blog-urile dvs. şi, dacă se poate, retransmiteti aceste mesaj cunoscutilor dvs.

Tags: Conferinţe · Ştiri · Volumul "Marturisitorii - Minuni. Marturii. Repere"

3 responses so far ↓

 • 1 Marin // Mar 16, 2011 at 8:03 pm

  De ce ati pus conferinta la ora 18 si mai ales sambata cand multime de credinciosi sunt la slujba vecerniei sau a privegherii??? Nu se putea alta ora sau alta zi??? Sau cei care conferentiaza nu stiu de vecernia sau privegherile din manastiri de sambata seara?? Iertare!

 • 2 Maria // Mar 18, 2011 at 1:15 pm

  Doamne, ajuta!
  Multumesc pentru invitatie si pentru informatii!
  Cu siguranta , va fi un eveniment deosebit.
  Fericiti cei ce vor putea participa!

 • 3 nicoleta // Mar 24, 2011 at 9:28 pm

  am ajuns doar pentru jumatate de ora la conferinta dar m-au patruns toate cuvintele pecare le-am auzit…slava Domnului!…Dumnezeu sa-i intareasca pe ostenitori!

Leave a Comment